
Fläskkarré i ugn 100 grader blir så god
Det finns något magiskt med att öppna ugnen efter flera timmar och mötas av doften av perfekt tillagad fläskkarré. Jag älskar långsam tillagning eftersom resultatet alltid blir en revelation köttets saft stannar kvar, och strukturen blir så mör att den nästan smälter på tungan. Många tror att bra mat kräver komplicerade trick, men sanningen är enklare. Fläskkarré i ugn 100 grader är mitt hemliga vapen när jag vill imponera på gäster utan att stå i köket hela dagen.
Så lyckas du med låg temperatur
Nyckeln till saftig fläskkarré är att tillaga den långsamt och tålmodigt Börja med att värma ugnen till exakt 100 grader - inte högre Krydda köttet generöst med salt och peppar dagen innan, det ger mycket bättre smak än att krydda nyss innan Lägg den i en form med lock eller täckt med folie för att behålla fukten Räkna med 4 6 timmar beroende på köttets vikt Använd en köttermometer och sikta på 70 75 grader (då är det perfekt) Vid låg temperatur torkar köttet aldrig ut, och proteinerna bryts ner långsamt till något otroligt mört Lös upp grytan med lite vatten eller rött vin för en härlig sås till servering.
Perfekt tillbehör och servering
Till fläskkarrén passar rotfrukter underbara - morötter, palsternacka och potatis rostade tillsammans med lite olivolja. En krämig potatisgratäng är klassisk och lättlagad dagen innan. Eller gå enklare vägen med en frisk grönkålssalad som balanserar det rikas kött perfekt. Låt alltid köttet vila 15 20 minuter innan du skär upp det, då fördelas saften jämnt genom hela stycket. Det gör enorm skillnad på både smaken och presentationen på tallriken.
Dela ditt recept på Instagram och Facebook
Det här är min favoritdel att dela resultatet med er! Fotografera den färdiga rätten i bra ljus och skriv en personlig berättelse om varför du älskar rätten. Kanske du lagar den varje jul, eller det är ditt go-to-recept för fredagsmiddag? Använd hashtags som #fläskkarréiugn eller #långsamtillagning för att nå fler matintresserade. Tagga @annikas.nu och visa hur er version blev jag älskar att se era varianter och tips. Bilder på mat får massiva visningar, och era följare kommer vilja prova samma recept hemma.